Followers

Hi~~WELCOME TO MY BLOG

"Thanks sebab sudi singgah kat blog yang tak berapa lawa dan cerita yang tak berapa menarik ni...I'm still learn how to make my story or my blog be fantastic.Apa-apa pun thanks.>_<
Hope enjoy reading my story.. Let's make a change.Have a question,you can ask me but if i cannot answer it,sorry.I'm not really good in everything.Jom tegur menegur untuk kebaikan.May ALLAH bless u all."

Tuesday, November 6

Have U fallen in L0v3???

ok,ni saje je nak tanyer satu soalan cepu gansa...
HAVE U FALLEN IN LOVE WITH SOMEONE AND IT IS OF THE OPPOSITE SEX??
jawab ngan jujur k?aq?pernah kot...Tipulah kalu org tu kate dia x pernah jutuh cinta...Tak salah kite nak jatuh cinta ngan org sbb cinta tu anugerah dari Allah.


"Cinta itu memang indah dan membahagiakan namun untuk mencapai 100% kebahagian itu pelbagai kesukaran dan dugaan harus dirintangi.."

k,rase cam kongsi story yg aq reka je...

"aq membesar dibawah jagaan parents aq..Hidup aq tak pernah bebas.Setiap langkah aq diperhatikan oleh parents aq.Ke mana aq nak pegi pasti disoal.Aq balik lewat sikit pun dah kene soal macam-macam.Tahun ni aq dah nak masuk kampus tu pun dah seguni kot pesanan parents aq.huh!penat ah kalu hari-hari camni.Hari-hari parents aq call tanye aq ok tak.Hhmm,ingatkan masuk kampus ni bolehlah free sikit.Kekawan pulak tak habis-habis pangil aq dengan gelaran ank mak lah and so on lah.Suatu hari aq duk lepak ngan kekawan aq kat cafe tetiba sume bebudak pompuan kat situ teriak.aq pun tolehlah kpd objek yang diteriak mereka.lah..ingatkan apa..mamat yang agak hensemlah jugak lalu je pun..Mereka sume ni cam tak pernah tengok mamat hensem je.Aq bangun menuju ke kelas seterusnya.aq tak perasanlah pulak mamat tu lalu dpn aq dah lah time tu aq tgh pegang coffee.tertumpahlah my coffee on his cloth sbb aq terlanggar dia.aq pun mintak maaflah kan cam biasa.dia boleh pulak jeling aq cam nak makan aq,aq apa lagi..kecut ah.pastu dia blah camtu je.aq pulak blur macam pe je jakt tgh2 cafe tu.Esoknya aq jumpa lagi mamat tu and he still look at me like want to eat me up..ohh little scare but i'm still smile to him.tengah syok aq jln sambil bwk buku kat tangan ngan dgr lagu kot i-pod aq tetiba ntah camner aq terlanggar dia lagi.OMG!Malangnya nasib aq.Dia hanya melihat aq mengutip buku tu sorang2 pastu blah camtu je.No sorry?WTH!(what the hell!)sejak dua menjak ni aq byk kali tersempak ngan dia.Suatu hari tu aq gi cafe nak lunch sorang2 sbb kekawan aq sume kuar ngan balak memasing so tinggal aq sorang tp ntah camner cafe sesak ngan org lah pulak hari tu.no seat for me..aq nampak ah mamat tu sdg bace buku pastu dpn dia tu kosong tetiba dia ask me for seat with him.omg.thank my godness at least i have a seat even kene duduk ngan dia pun.tapi hari tu dia pelik sikit suke senyum sesorang.pelik.aq malas nak kisah so aq habiskan lunch aq.aq baru nak blah sbb dah abis makan tetiba dia arah aq duduk balik.aq dahlah malas so aq duduk jelah.he ask me some personal question and i answer it honestly.honestly i said he no so arrogant like what other said.from that day we start contact each other.so mula lah hati tu nak bersayang2 kan.mula2 aq percaya kate2 dia.janji manis  dia.we just like a sweet couples. i never ask about her personal thing ad about her past.we accept each other cause we love each other.sume kekawan aq kate bertuahnya aq sbb dpt dia.sweetlah korang and so onlah..kitorang bercinta macam pe.setiap saat nak bersama..sehari tak jumpa cam setahun je lamanya.suatu hari,dia bawak aq jln2.he bought me a beautifull dress.he said he want to take me somewhere so i just follow him without asking her first.i realy trust her.dia kenalkan aq kat kekawan dia,dia bawak aq jejln sapai kat satu port memang cantik.tetiba tepukan gemuruh kuat kedengaran.sume kekawan dia kuar dan menepuk bahunya and said congrats,aq terpinga2.he come to me slowly and whisper to me,THIS ALL IS A GAME!aq tak paham dan dia pun terang satu persatu.sume kekawan dia gelakkan aq.aq diperbodohkan selama ni.dengan laju air mata ku mengalir dan dgn pantas tanganku menampar pipinya.aq lari teresak2 meninggalkan mereka sume.aq sempat memandang wajahnya wajahnya selepas ditamparku.aq jelingnya sekilas.air mata ku biar mengalir.hujan turun membasahi bumi.aq mencapai phone lalu aq call parents aq.aq luahkan sume.kini baru aq sedar,cinta itu memang buta.aq menutup pintu hatiku hingga aq betul2 jumpa si dia yang layak bertakhta didlm hatiku."

aq tak kate mencintai seseorang tu salah tapi aq nak nasihat sikit..hati2 dlm percintaan jgn pengakhiran korang cam citer ni..it a sad ending.(TT_TT)

HOPE NO MATTER HAPPEN IN YOUR LIFE,YOU BE SPARTAN TO FACE IT.
WE ALWAYS BE BY YOUR SIDE TO LEND OUR EARS TO HEAR YOUR PROBLEMS   
ALLAH ALWAYS BY OUR SIDE
GIVE YOUR BIG SMILE EVERYDAY...