Followers

Hi~~WELCOME TO MY BLOG

"Thanks sebab sudi singgah kat blog yang tak berapa lawa dan cerita yang tak berapa menarik ni...I'm still learn how to make my story or my blog be fantastic.Apa-apa pun thanks.>_<
Hope enjoy reading my story.. Let's make a change.Have a question,you can ask me but if i cannot answer it,sorry.I'm not really good in everything.Jom tegur menegur untuk kebaikan.May ALLAH bless u all."

Tuesday, December 6

YOU ARE ONLY ONE FOR ME

Di dalam kelas 3-B
"Annyeonghaseyo!Jeunun Seohyun Imnida!"kata pelajar baru kelas 3-B.Namanya Seohyun.Orangnya cantik.Yong Hwa sedang leka melihat Seohyun yang duduk di sebelahnya."Annyeong."Seohyun menyapa Young Hwa."Annyeong"balas Young Hwa.Dia termenung melihat Seohyun dan tanpa sedar dia telah jatuh cinta pada Seohyun(cinta padang pertamalah dikatakan)Tiba-tiba dia tersedar dari lamunan ketika Nickhun memanggilnya."Yong Hwa,cantiklah budak tu!Kau suka kat dia ke?"tanya Nickhun."Kau ni macam-macamlah..Tapi,dia memang cantiklah.Aku rasa nak kawan lebih rapat dengan dia.Rehat nanti nak kenal dia dengan lebih rapat."jawab Yong Hwa."Untunglah budak tu jatuh cinta."ujar Nickhun."Hahaha..Tengok oranglah kawan."jawab Young Hwa sambil ketawa.
Waktu rehat kelas 3-B
"Annyeong."kata Young Hwa kepada Seohyun yang leka membaca buku."Annyeong."jawab Seohyun."Boleh saya kawan dengan awak?"tanya Young Hwa."Boleh.Apa salahnya?Saya sedang mencari kawan ni."jawab Seohyun.Ketika itu Nickhun dan Victoria masuk ke kelas."Annyeong."ujar Victoria."Annyeong."jawab Seohyun."Ni saya kenalkan.Ni Nickhun dan ni Victoria.Mereka sedang bercinta."ujar Young Hwa. "Wao??Betul ke kata Young Hwa,Victoria?"tanya Seohyun ingin tahu.Victoria mengganguk. "Ha...Ah,betullah kami bercinta.Betulkan,Nickhun?"kata Victoria."Betul.Yong Hwa,aku dengan Victoria harap sangat kau cepat dapat kekasih.Kau bercinta jelah dengan Seohyun.okey jugak"kata Nickhun.young Hwa dan Seohyun merah padam,malu dengar apa yang dikatakan oleh Nickhun."Ah..Dah lah!Duduk tempat kau!Rehat dah nak habis.Jangan cakap banyak."kata Young Hwa dengan pantas. "Jangangan dengar cakap Nickhun tu.Dia suka bergurau."kata young Hwa kepada Seohyun.Young Hwa tanya Seohyun dimana dia tinggal."Di taman perumahan belakang sekolah kita je."jawab Seohyun. "Kalau camtu,balik nanti balik sama-sama,okey?Rumah saya kat situ juga!"kata Yong Hwa."Okey!"
4 bulan kemudian.
Hubungan Young Hwa dan Seohyun semakin rapat bagaikan pasangan kekasih.Young Hwa ingin menanyakan sesuatu tapi dia takut Seohyun marah."Young Hwa.kuatkan ssemangat kau!"katanya di dalam hati."Seohyun..Boleh saya tanya sesuatu?"tanya Young Hwa."Apa dia?"tanya Seohyun."Err..Saya sukakan awak.."kata Young Hwa dengan berani.Seohyun terkejut dengan pengakuan Young Hwa."Are you sure,Yaoung Hwa?"tanya Seohyun."Yup,I'm sure!Saya sukakan awak sejak awak masuk kelas ni.Boleh tak saya couple dengan awak?"terang Young Hwa."What?!Is thah true?"tanya Seohyun dengan terkejut."Betul saya sukakan awak.Saya selalu teringatkan awak.You are only one for me!"kata Young Hwa."Tapi..Boleh bagi saya masa untuk fikirkan ni?"Seohyun menjawab dengan perlahan."Boleh.Saya Tunggu jawapan awak,Seohyun."jawab young Hwa."Kamsahamnida sebab bagi saya masa,Young Hwa."ujar Seohyun.
Keesokkan hari,ketika pulang dari sekolah.
Young Hwa menunggu Seohyun di depan pagar sekolah."Mianei.Lama tunggu?"tanya Seohyun."Tak lah! Saya pun baru keluar."jawab Young Hwa sambil tersenyum.Dalam perjalan pulang,Seohyun berkata.. "Saya terima awak sebagai kekasih saya.""Hah?!Biar betul!Yes!!"sorak Young Hwa."Ni pasal suka sangat ni?"tanya Seohyun."Tak depape,my dear!Saranghaeyo,Seohyun."ujar Young Hwa. "Saranghaeyo, oppa" buat pertama kali Seohyun memanggil Youn Hwa dengan panggilan 'oppa'.Nickhun dan Victoria yang mengekori mereka berasa gembira."Aku harap cinta aku dan Seohyun akan kekal selamanya!" katanya di dalam hati sambil memandang langit.Dia memandang Seohyun dan berkat dalam hati"You are only one for me,Seohyun!"
~TAMAT~


p/s:CERITA NI AQ COPY DARI MAJALAH EPOP,AQ ADA SKIP SIKIT.. :)

Sunday, November 20

lawatan Ma.U.Ta.Di.

APE PERASAAN KORG TIME LAWATAN??of course best..XD
Pihak SMIAAK tlh mengadakan satu program khas buat pljr baru(p)..Baru2 ni Ma.U.Ta.Di.(manisnya ukhuwwwah tarbiyyah diserap) tlh mengadakan satu lawatan bertujuan utk merapatkan lg ukhuwwah diantara kami semua..
hari pertama kitorg ke Selangor..kitorg b'tlk tepat jam 12 mlm..sedih rasenyer nak tinggalkan org kat Kemaman..T_T..mlm tu mcm2 b'laku..x pyhlah citer...kitorg tiba di masjid wilayah pagi tu so kitprg mandi kat situlah.lps mkn kitorg b'tlk ke kilang roti High-5..pastu kitorg ke muzium..lps solat ngan mkn kitorg terus ke I-City(bandar lampu) ..suhu kat dlm tu bwh 5 darjah celcius..*~*
permandangan dpn masjid lps naik tangga
permandangan dlm drama/movie melayu
kitorg di dpn roti Hi-5 gergasi(aq yg duduk hjg alik kiri) 
ni muzium
pintu msk ke snowalk
kitorg trskan p'jlnan ke Ipoh..kat Ipoh kitorg b'siap kat masjid..lps mkn kitorg ke tmn herba..lps dah pnt jln2 kitorg trs ke Lost World of Tambun,Ipoh..org kate kalau x main air kat situ rugi tp aq x kisah..aq pi peeting zoo..best tgk binatang kat situ..pengalaman baru.aq bagi brg mkn,sentuh kuda..:)
ni abtara tunbuhan kat tmn herba
pnh ngan ptg kucing..nilah pintu msk Lost World
ni antara bntg kat peeting zoo
mlm tu kitorg tidur kat homestay..mlm tu jln2 sekitar Ipoh..hari seterusnya kitorg ke cameron..kat cameron kitorg ke kebun strawberi tp x petik..pastu shopping2 sikit pastu trs blk ke Kemaman..
permandangan sekitar Cameron
kalau sebut je cameron pasti terbayangkan strawberi
strawberi salut coklat!!best!!nyum..nyum..
kitorg trn mkn kat Cameron

Thursday, September 29

:::sahabat:::




some people make the world special just by being in thanks for be my friend.
,your are my friend, my companion through good or bad time my friend, my buddy through happy and sad,beside me you stand and walk,you're there to listen and talk,with happiness with smile,with pain with tears,i know you will be there,throughout the years.

sejuta rangkaian kata,
terwujud bagai memori,
untuk seorang sahabat,
yang setia mengisi hati dan hari,
pertalian ini jangan jadi benalu,
persahabatan ini milik kita!!


Even though we argued a little yesterday
Today, we laugh and hug, embrace each other
Alright. Let’s make a promise
You are my best friend
Even if your worry may seem trivial
Don’t hold it in
But share it with each other. Promise me one more time
When you laugh, I’m happy too
When you’re sad, my eyes tear up.
There is only one of you in this world my friend
You’re my joy and my soul
I’ll continue to treasure our importance
I swear to ALLAH
I love you my friend
I’ll be your strength
I’ll always by your best friend
If you find a good movie, a song,
make sure to let share it with each other
Let’s make a promise together
For me, when you’re not here, I really feel lonely
For me, when you’re sick, I can’t sleep. I worry about you
With faith and holding hands, no matter what I won’t be afraid
The word friendship may sound awkward, but I think that word was created
To describe us.
We make pretty nicknames for each other and play around
Sometimes, we share our cool clothes
You’re number one in my speed dial.
You’ll always be my best friend
Forever you’re my friend
You’re my only one, my friend
Forever you’re my friend

“Sebaik baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya”
'Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..'




LIFE MUST GO ON NO MATTER HAPPEN!!